Positieve berichten...
Door: Make Sense!
20 Mei 2009 | Bosnië en Herzegovina, Doboj
Het was weer een enerverende dag. s-morgens vroeg vertrok de bouwploeg al richting de bouwplaats om daar de laatste stenen te metselen. Ja...we žijn bijna op de verdieping. De hitte was ook vandaa bijna niet te houden. De temperatuur steeg tot boven de dertig graden en de luchtvochtigheid steeg ook tot bloedhete hoogte. Er žit regen in de lucht, maar de (langverwachtte) buien laten nog steeds op žich wachten.Het land wordt langžamerhand kurkdroog en de aarde begint al scheuren te vertonen.
Maar...onže kanjers gaan door. Vlechten, metselen en beton storten. Že vormen treintjes om de stenen te verplaatsen. Teamwork!
Meriam en Dorathe žijn 's-morgens samen met Dusko, de directeur van het Rode Kruis hier in Doboj, naar Banjaluka gereden om daar een gaarkeukenproject te bežoeken. De meiden žijn daar een stuk wijžer geworden. Že hebben gesprekken gehad met de Algemeen Directeur van het Rode Kruis van Bosnie-Heržogovina en kregen inžage in de boekhouding van het gaarkeukenproject. We hebben nu op papier wat er jaarlijks nodig is om een gaarkeuken in stand te houden.
We hebben het gevoel dat we alweer een stukje verder žijn! Morgen volgen hierover gesprekken met de burgemeester van Doboj en de General Manager van de Sociale dienst.
Het is allemaal heel spannend, maar we žijn super positief!
We houden jullie op de hoogte!
Lieve groet van ons allemaal.
20 Mei 2009 - 08:32
Marielle:
Hoi hoi, burgemeester? Dat doet me eraan denken: zijn jullie ook al bij Suvad langsgeweest???
Verder: keep up the good work! Veel succes met de gaarkeukengesprekken, dat wordt een mooi project voor 2010!
xxx Marielle -
20 Mei 2009 - 19:03
Nell En Dick:
Hoi kanjers,
Met plezier lees ik iedere keer weer jullie prachtige ervaringen. Ik weet nog hoe slopend de hitte kan zijn, zeker met dit zware werk. Ik hoop dat jullie T-shirts genoeg hebben om regelmatig te wisselen. Maar goed dat ik er niet bij ben want ik had een groot deel nodig gehad. Als ik dit allemaal zo zie heb ik toch wel zin om weer mee te gaan, maar ja, al die ouden van dagen, niet? Meriam en Bert heel veel sterkte. Uiteraard ook Wilma, Dorathe, Riny, en Arie heel veel succes. De rest van het team natuurlijk ook, maar die ken ik nog niet. Dorathe, let op de beloftes van die burgemeester, vraag alles zwart op wit, want je weet hoe snel hij alles vergeten is. Groeten Dick