Het eind is in zicht - Reisverslag uit Doboj, Bosnië en Herzegovina van makesense - WaarBenJij.nu Het eind is in zicht - Reisverslag uit Doboj, Bosnië en Herzegovina van makesense - WaarBenJij.nu

Het eind is in zicht

Door: Make Sense!

Blijf op de hoogte en volg

12 Mei 2010 | Bosnië en Herzegovina, Doboj

Gisteren is het project van oma Skula zo goed als afgerond. Er is prachtig tegelwerk afgeleverd door onze vrijwilligers, waar oma zeker trots op kan zijn. Het zou niet misstaan in een Nederlandse tuin. Door afwezigheid van oma zijn de laatste elektra zaken niet afgehandeld. Maar vandaag bleek dat oma's nog heel graag een schutting en geen boiler zou willen hebben, om zo minder in het zicht van de langslopende mensen te zitten. Daarom zijn vanmiddag de laatste producten besteld, om morgen dit voor haar te verzorgen.

Ook bij de familie Milletic wordt het eindresultaat zichtbaar. Er is vandaag keihard gewerkt aan de afronding van het dak. Aan vier zijden werden schrootjes op de draagbalken getimmerd, en daarvoor zijn enkele halsbrekende toeren uitgehaald. Zelfs een hevige regen en onweersbui bracht geen roet in het eten en op dit moment is de helft van het dak voorzien van dakpannen. Daarnaast is de Dannyput voorzien van een betonnen afdekplaat. Helaas zijn we vandaag niet ongeschonden uit de strijd gekomen, Danny is geraakt door een kettingzaag en Jerrold door een kruiwagen, met schaafwonden tot gevolg.

Omdat er niet continu met 14 man op de bouwplaats gewerkt kan worden, is vandaag de groep in 2-en verdeeld, namelijk een ochtend en middagploeg. Degenen die niet op de bouwplaats aan het werk waren, hebben een excursie gehad door Doboj, daarbij zijn de eerdere projecten bezocht die Make Sense! in eerdere jaren heeft afgerond (Mudhouse, het ziekenhuis, het huis van Ceca). Daarnaast ook een bezoekje aan de lokale markt en de mijnenvelden die worden ontruimd.

Morgen wordt de gezellige werkweek afgerond met een bezoekje van de EO, die komt filmen wat het eindresultaat is van de familei Milletic. Daarna gaan we met de gehele vrijwilligersgroep lekker een hapje eten in een restaurant in het centrum van Doboj. Dit zal vermoedelijk het laatste berichtje zijn vanaf Bosnische grond, we houden jullie in Nederland nog wel op de hoogte middels een fotoserie op picasa.

Dovidenja!

• 13 Mei 2010 - 00:18

Hallo harde werkers! Ik kijk uit naar de EO-uitzending zeg! Jullie hebben zo te lezen weer hard gebuffeld. Wat jullie laatste maaltje in Doboj betreft zeg ik: PRIJATNO!

Dovidenja! :-)

• 13 Mei 2010 - 10:37

Wilma:

Hallo lieverds,
    Jullie hebben het weer voor elkaar gekregen! Ik ben enorm trots op jullie.
    Jet, wat leuk dat je nu een oma hebt.

Geniet nog van de laatste dag en voor morgen, een hele goede reis terug naar huis.
    Ik zie jullie snel!

Liefs, Wilma

• 13 Mei 2010 - 12:24

Leo En Sacha:

Ziet er allemaal fantastisch uit hoor. Wat veel werk verzet in korte tijd.
    Petje af voor allemaal en een goede reis terug.
    liefs

• 13 Mei 2010 - 15:29

Dorathé:

Lieve Toppers,

Geweldig wat hebben jullie hard gewerkt. Ik ben enorm benieuwd naar de vele foto's en verhalen, maar dan in levende lijve. Rij veilig terug naar huis en geniet vanavond van het eten en elkaar. De klus zit er weer op!

Lieve groet, Dorathé