Een nieuw (t)huis voor Ceca's familie
Door: Make Sense!
27 April 2009 | Nederland, Nieuwegein
Over minder dan drie weken vertrekt er weer een superenthousiasiaste groep vrijwilligers met Make Sense! naar Bosnië. Benieuwd wat we dit jaar allemaal weer gaan doen? Lees dan verder.
Ceca (spreek uit: Tseetsa) is een meisje van 12 jaar dat opgroeit in een kindertehuis in Bosnië. Hoewel zij zelf te jong is om de Bosnische oorlog te hebben meegemaakt, is ze wel het slachtoffer van deze oorlog! Ceca's familie kent namelijk grote moeilijkheden: ze zijn verdreven van eigen grond en huis tijdens de oorlog en leven in grote armoede.
Haar opa en oma runnen nu de familie, want zowel Ceca‘s vader als moeder zijn geestelijk nog steeds in de war en niet in staat voor haar te zorgen. Hulpverlening is er niet. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, moet de familie in september 2009 ook nog eens hun tijdelijke onderdak verlaten.
Stichting Make Sense! wil natuurlijk voor alles voorkomen dat zij dakloos worden! Daarom vertrekken we 15 mei met een groep enthousiaste vrijwilligers naar Bosnië om voor Ceca's familie een nieuw huis te bouwen. En zo weer nieuwe zin te geven aan hun leven. Wil jij ook van betekenis zijn voor hen? Draag dan jouw steentje bij aan de bouw van hun nieuwe thuis!
Met elke 15 euro die Make Sense! ontvangt, kunnen wij één m2 muur metselen. Het nieuwe huis is ruim 90 m2 groot. Daarvoor zijn heel wat stenen nodig om te metselen! Ook jij kunt je steentje bijdragen om het huis helemaal af te maken en in te richten. Maak 15 euro – of elk ander bedrag - over op bankrekening 12.79.90.313 t.n.v. Stichting Make Sense! in Nieuwegein, onder vermelding van ‘Ceca’.
Wil je ons project op een andere manier steunen, omdat je van huis uit metselaar, loodgieter of gewoon een goede klusser bent, ga dan mee op reis en meld je aan op info@make-sense.eu. We kunnen nog versterking gebruiken!
Namens Ceca en haar familie: dank je wel!
Met enthousiaste groet,
Vrijwilligers Make Sense!
03 Mei 2009 - 13:21
Joop Zoutenbier:
Hallo Marielle,
Top wederom van jullie om de nieuwe actie en reis weer vol aan te gaan. Ik zal jullie volgen en ook via Riny veel op de hoogte gehouden worden. Veel succes. Ook wij als Pax Kinderhulp Utrecht hebben warme banden met mensen uit Bosnie, dus wij steunen jullie waar het kan.
Joop Zoutenbier
Actieleider Pax Kinderhulp Utrecht -
11 Mei 2009 - 08:03
Marga:
Een hele voorspoedige heenreis, succes met jullie project en vooral ook een goede terugreis!
een meelevende moeder! -
14 Mei 2009 - 08:43
Dickie De Rijk:
Dag allemaal, natuurlijk wens ik jullie ook een heel goede reis, heel veel metselplezier en maak er iets moois van! Het zal niet zo moeilijk zijn om iets beters te bouwen dan het huis waar de familie nu in woont. Geweldig, dat jullie deze uitdaging zijn aangegaan en met zoveel enthousiastellingen zal succes verzekerd zijn!!
We gaan jullie berichten volgen en wacht met spanning op de foto's!
Sterkte allemaal en succes!!!
Lieve groeten, Dickie -
14 Mei 2009 - 11:25
John Stuijvenberg:
Hallo, ja jammer dat het zo is gelopen had liever morgenochtend in de auto gezeten dan op de bank met mijn been omhoog, baal er wel van. Had er graag bij willen zijn en al die mensen met die vrolijke gezichten gezien als jullie daar aan komen.
He'Arie de knaller je zou het zonder mijn moeten doen, laat ze je niet gek maken. kusjes john -
15 Mei 2009 - 06:48
Monique Pulles:
Lieve Dorathé en Frans,
Eindelijk onderweg!! Een hele goede reis toegewenst.
Veel Liefs, Monique -
15 Mei 2009 - 09:06
Marielle:
Hoi lieve allemaal, hoe verloopt de reis? Zijn jullie al misselijk van het snoepen? Of is dat meer mijn ding ;-) Pas op bij het inparkeren in Ossiach ;-) Geniet vanavond weer van de verbaasde blikken van de oudjes in het restaurant en morgenvroeg - voor je vertrekt - nog even van het mooie licht en de nevel boven het meer bij het hotel! Liefs, Mariëlle