Een slipppertje van Bert
23 September 2014 | Bosnië en Herzegovina, Doboj
Tijdens ‘de eerste schaft’ - rond 10 uur – dronken we koffie op de schaftplek die Branko voor ons gemaakt heeft. Ook daar is het vreselijk modderig en dus gleed Bert uit, viel in de modder en kwam boven de tafel uit met de koffie druipend uit zijn haar en over zijn gezicht
Dankzij de beide Andre’s, Teun, Danny en Nardie is vandaag is het metselwerk afgerond en konden Hennie en Erik hun timmerkunsten tonen door aan de gang te gaan met de spanten en het plafond. John en Jeroen hebben o.a. geholpen met het sjouwen van hout en stenen. Meriam en Nienke hebben alle schrootjes in de menie gezet en Bert is alvast begonnen met het metselen van de schoorsteen. Alles natuurlijk onder de bezielende leiding van Kees van W.
De mannen hebben vanavond extra lang doorgehaald om de bekisting rondom het dak af te timmeren zodat we morgen meteen kunnen beginnen met cement storten en met het vervolg van het dak. Morgen kan de vlag mee om te plaatsen als we het hoogste punt bereiken!
Branko verheugde zich er vanmiddag al op om vanavond op een stoeltje in z’n nieuwe huis koffie te gaan drinken. Nu de verdiepingsvloer er in ligt lijkt het al echt op een huis!
Kees en Karel de Kokkies zorgen weer geweldig voor de innerlijke mens. Met de onmisbare hulp van Loes! Ze hebben heerlijke gevulde tomatensoep gemaakt van 4 kilo vleestomaten. Mmmmm.
We kijken weer uit naar jullie reactie en geven jullie morgen natuurlijk een nieuwe update!
Oh ja, nog even de gouden tip van vandaag: als je natte schoenen hebt, doe dan plastic (boterham)zakjes over je sokken en dan in je natte schoenen. Hele dag warme en droge voeten! Dank John voor deze super tip, namens Jeroen en Nienke!
23 September 2014 - 19:36
Marielle:
Ik zag net op tv reclame voor een shampoo met cafeïne tegen dunner wordend haar...misschien wil iemand ff een flessie kopen voor Bert? ;-) xxx -
23 September 2014 - 19:50
Nel Steehouwer:
Fijn dat het weer vandaag beter was. Hopen dat het in elk geval droog blijft. Dat slippertje van Bert, Ach dat kan hij beter op deze manier maken dan op die andere welbekende manier. Toch? Zoals ik lees is er al heel veel werk verzet door de mannen en vrouwen. En wat de inwendige mens betreft, super dat dat zo goed wordt verzorgd. We kunnen weer trots zijn op jullie. Erg leuk dat we het op deze manier kunnen volgen. Ik zou zeggen, nog een gezellige avond en tot morgen.
23 September 2014 - 19:57
Wilma:
Arme Bert... (zijn er foto's van gemaakt???)
Geniet van jullie tomatensoep en de rest van de avond!
Ik verheug me nu al op het verhaal van morgen... -
23 September 2014 - 20:55
Hemmo:
He Bert (en Meriam en de rest), toen ik deze aanhef zag moet ik wel (wellicht jij ook) aan de Talking Heads denken. Mooi dat jullie weer zoveel werk verrichten, ook met dat slechte weer. Met het hart op de goede plek... Ik ben trots op jullie!
En hierbij voor Bert als je nog ff jouw 'val' wilt memoreren...
Talking Heads - Slippery People (gedeeltelijk)
What about the time you were rollin' over
Fell on your face, you must be having fun
Walk lightly! Think of a time. You best believe this thing is real
Put away that gun, this part is simple
Try to recognize what is in your mind
God help us, help us loose our minds
these slippery people
Help us understand
Whats the matter with him?
He's alright
How do you know?
The Lord won't mind
Don't play no games
He's alright love from the bottom to the top
Turn like a wheel
He's alright
See for your self
The lord won't mind
We're gonna move
right now turn like a wheel inside a wheel -
23 September 2014 - 20:57
Petra:
Wat gaan jullie hard, vooral jij Bert! Xx -
23 September 2014 - 21:43
Miranda:
Het was vandaag dus van toppers toch ook wel een beetje naar tobbers. Maar het drogere weer moet toch heel veel goed hebben gemaakt. Keep up the good work en voor mij blijven jullie allemaal Toppertjes xx -
24 September 2014 - 08:10
Petra:
Lieve Meriam,
Hebben ze je wakker gezongen vandaag? Heel er gefeliciteerd, fijn dat je op je verjaardag een cadeau uit mag delen aan een ander. Hele fijn productieve dag. Dikke knuffel van je zusje. Xx -
24 September 2014 - 08:37
Nel Steehouwr:
Goedemorgen Miriam, ik lees dat je jarig bent. Bij deze hartelijk gefeliciteerd. -
24 September 2014 - 09:29
Carla:
Meriam van harte gefeliciteerd maak er een mooie knutsel dag van.x
En aan de andere succes vandaag en hopelijk wat zon.
Groetjes
Carla xx
24 September 2014 - 11:56
Petra Adrichem :
Wat leuk en fijn om te lezen dat het goed gaat. En Meriam van Harte Gefeliciteerd fine dag daar. -
24 September 2014 - 13:27
Antoinette:
Leuk te lezen dat jullie mooi werk verrichten met zijn allen.
groetjes Antoinette
24 September 2014 - 19:15
Joke En Tim Van Elteren:
Geweldig dat jullie dit jaar toch nog zijn gegaan, want de verslagen en foto's laten zien dat het hard nodig is. Jullie verslagen te lezen is een verademing na alle rotzooi die er in de kranten staat.
Groeten uit Vianen voor iedereen maar natuurlijk vooral voor Jeroen.
Joke en Tim van Elteren -
24 September 2014 - 19:18
Ellen:
Hey Jeroen
Super wat jullie allemaal weer doen en voor elkaar krijgen.
Hopelijk wordt t wat droger, kun je gewoon je schoenen aan zonder boterhamzakjes!
Succes nog voor iedereen
Groetjes Ellen -
24 September 2014 - 20:22
Dick:
Meriam, Bert en alle anderen, geweldig dat jullie, ondanks dat rotweer, het toch voor elkaar krijgen om de bouw voort te zetten. Bert leuke act, ik hoop de foto's te zien. Karel, Kees en Loes, zorg goed voor ze, want ze verdienen het. Jammer dat ik niet mee mocht van Meriam, maar in gedachten ben ik bij jullie. Heel veel sterkte en veel succes. Groeten van Nell en Dick